Forhistorien

Forhistorien til Lægens ord

 

Børnejournalist i Politiken

Min karriere som journalist begyndte faktisk, da jeg som 9årig fik trykt en tegning i Politiken. Fra 1964-69 skrev jeg hver uge musik- og boganmeldelser, debatindlæg og små artikler i avisens børnespalter "Bare for Sjov" og "Kængu-Posten".

Jeg overvejede at blive journalist, men valgte i første omgang lægestudiet.

 

Fortællinger om sygdom

Som læge har jeg siden 1981 'interviewet' et hav af mennesker om deres liv og sygdomme. Jeg har altid været optaget af formidling, kommunikation og hvordan vores sprog skaber virkeligheden.

Taler vi med mennesker eller patienter? Skriver vi om ofre eller overlevere? Har vi fokus på folks nederlag, successer eller muligheder?

Mine fortællinger om lidelse og udvikling havnede i patienternes journaler. Men jeg skrev også faglige artikler, debatindlæg, kronikker og bøger.

For at blive bedre til at skrive og formidle, læste jeg i 2003-6 til diplomjournalist på Journalisthøjskolen i Århus.

 

Journalist i Lægens ord

Siden jeg blev færdig som journalist har jeg arbejdet halvtids som læge, og resten af tiden i mit freelance firma Lægens ord. Her arbejder jeg med artikler og tekster til tryk og web, udvikling af hjemmesider og undervisning om mennesker, udvikling, sundhed, sygdom og videnskab.

 

Lægens ord har kontor i Mediehuset Cigarfabrikken i Odense - et kontorfællesskab for journalister, kommunikatører, fotograf, grafisk designer og videoproducent.

Vi bor i Tørrings gamle cigarfabrik, som frem til 1975 leverede cigarer til Dronning Ingrid.

 

   Birgitte Vange © 2018