Forhistorien

Forhistorien til Lægens ord


Børnejournalist i Politiken

Min karriere som journalist begyndte, da jeg som 9årig fik trykt en tegning i Politiken. Fra 1964-69 skrev jeg hver uge musik- og boganmeldelser, debatindlæg og små artikler i avisens børnespalter "Bare for Sjov" og "Kængu-Posten".

Jeg overvejede at blive journalist, men valgte i første omgang lægestudiet.


Fortællinger om sygdom

Som læge har jeg siden 1981 'interviewet' et hav af mennesker om deres liv og sygdomme. Jeg er optaget af formidling, kommunikation og hvordan vores sprog skaber virkeligheden.

Taler vi med mennesker eller patienter? Skriver vi om ofre eller overlevere? Har vi fokus på folks nederlag, successer eller muligheder?

Mine fortællinger om lidelse og udvikling havnede i patienternes journaler. Jeg skrev også faglige artikler, debatindlæg, kronikker og bøger.

I 2003-6 uddannede jeg mig til fagjournalist på Journalisthøjskolen i Århus.


Journalist i Lægens ord

Siden jeg blev færdig som journalist har jeg arbejdet to dage om ugen i mit freelance firma Lægens ord. Her skriver jeg med artikler og tekster til tryk og web, udvikler hjemmesider, underviser om skrivning i det offentlige, mennesker, lidelse og udvikling.


Lægens ord har til huse i Mediehuset Cigarfabrikken, Odense - et kontorfællesskab for journalister, kommunikatører, grafisk designere, fotograf og videoproducent.

Vi bor i Tørrings gamle cigarfabrik, som frem til 1975 leverede cigarer til Dronning Ingrid.


   Birgitte Vange © 2019